Vörösborok

Cabernet Sauvignon hordóválogatás, 2018

A Nyéki-hegy kiváló adottságai és a 2018 évi időjárás is kedveztek az október végi szüretelésű cabernet sauvignonnak. A remek vörösbort különböző gyártójú 225 literes tölgyfahordókban érleltük 16 hónapon át,  (Európai Kádárok 45%, Budapest Kádárok 45% és a francia Seguin Moreau 10%) majd  2020. májusában került palackba. A feketeribizli, feketeszeder, meggy és kékáfonya hangsúlyos ízvilág még több hónapos palackos érlelés után éri el csúcsát.

Alkohol: 14,42

Sav: 5,4%

Aranyérem, VinAgora 2020Cabernet Sauvignon prémium, 2017 

A szőlőbirtok nagy részét ez a kedvelt szőlőfajta adja, amely kiválóan érzi magát a szekszárdi borvidéken. Másfél évnyi nagyhordós érlelés után került palackba.

Szép gyümölcsös illat, gazdag ízvilág, nagy test, hosszú utóíz, bársonyos tanninok. Mindezek együtt, elegánsan egy palackban, kiemelkedő élményt nyújtanak.

Alkohol: 15% vol

savtartalom: 5,5 g/l

Aranyérem, VinAgora 2020

Aranyérem, Bátaszéki Borverseny, 2019

Bátaszék város bora, 2019

Aranyérem, Magyarországi Németek Országos Borversenye, 2019

Cabernet Sauvignon prémium, 2018

A Nyéki-hegy kiváló adottságai és a 2018 évi időjárás is kedveztek az október végi szüretelésű cabernet sauvignonnak.  225 literes Európai Kádárok által készített tölgyfahordókban érleltük közel 2 éven át,  majd 2020 őszén került palackba. 

"Egy nagyon komoly, érett szekszárdi cabernet sauvignon-nal van dolgunk. Mély és komplex illata alapján, a kortyban is mutatkozik ugyanez a stílus. Nagyboros jelleg, érett tanninok, magas beltartalom, markáns hordóhasználat, de az egész nem elvesz, csak hozzáad a borhoz, hihetetlen az egyensúly. A csipkebogyós ízek pedig relatív ritkán jönnek ennyire intenzíven. Klassz Sauvignon!" 

Pannon Borbolt, 2021, 90 pont

Alkohol: 14,5%

Sav: 5,4%

Aranyérem, Magyarországi Németek Országos Borversenye, 20193333 cuvée

A három kedvelt világfajta, a Cabernet sauvignon, Cabernet Franc és Syrah házasításával jött létre.

Mindhárom tétel külön - külön fahordós érlelést kapott a palackozás előtt. Az évjáratnak köszönhetően egy könnyedebb ,lágyabb vörösbor került a palackba ,megtartva a piros bogyós gyümölcsökre jellemző aromákat.

Alkohol: 13% vol

Savtartalom: 5,4 g/lCabernet Franc prémium, 2017

Mélyvörös szín, fűszeres és gyümölcsös illat, hosszú telt korty. Elegáns, összetett bor, amit a barrique érlelés különleges zamatokkal ruházott fel. E nemes, jó tartású, izgalmas bort érdemes a pincénk mélyén jó sokáig elrejteni hogy a különleges alkalmakra elővehessük.

Alkohol: 14 % vol

Savtartalom: 5,9 g/l

Aranyérem, Szekszárdi Borverseny, 2019

Aranyérem, Magyarországi Németek Országos Borversenye, 2019

Már nem rendelhető, csak a pincében kóstolható tétel.
Syrah, 2017

Néhány éve fordult termőre ez az újonnan telepített szőlőfajtánk., mely fogyasztóink körében igen kedvelt fajta. Kiváló évjáratokban pincénk zászlós borának a Täuninger cuvéenek a fő alapja.

Színében rubin, a fajta különlegessége mind illatában és ízében is előbújik. Picit fűszeres, borsos, izgalmas, lendületes.

Alkohol: 13,5% vol

Savtartalom: 5,5g/l

Aranyérem, Szekszárdi Borverseny, 2019

Már nem rendelhető, a pincében korlátozott mennyiségben kóstolható.
Kékfrankos, 2017

A borvidék egyik meghatározó szőlőfajtája nálunk is kiemelt figyelemben részesül.

Gyümölcsös jegyei leginkább a meggyet hozzák előtérbe, feszes és élénk savszerkezete, különleges zamata mind a szekszárdi termőtalaj jellegzetességeire utal.

Alkohol: 13 % vol

Savtartalom: 6,5g/lMerlot, 2017

Mélyvörös szín, feketebogyós gyümölcsök jegyei illat és ízvilágában.

Bársonyosan gazdag, fűszere a hordó. Közepes test élénk savakkal, nagy potenciál áll előtte.

Alkohol: 14% vol

Savtartalom: 5,9 g/l

Aranyérem, Magyarországi Németek Országos Borversenye, 2019Cabernet Sauvignon, 2016

Ez az évjárat egy könnyedebb, lágyabb vörösbort kínál a poharunkba. Az első csavarzáras vörösborunk, így nemcsak a fiatalok, hanem a gasztronómia számára is könnyen elérhető.

A fás ízek kevésbé dominálnak, inkább a gyümölcsösség a meghatározó.

Alkohol: 13,5 % vol

Savtartalom: 5,5g/l 


Bikavér, 2017

Izgalmas összetételű bikavérünk különlegessége, hogy először került bele a saját telepítésű syrah szőlőnkből is. A kadarkával együtt még fűszeresebbé teszi a kortyot és az illatot is. Színe mély rubin, a kiválasztott fajták a palackban tartalmas és izgalmas borrá alakultak. Elegáns, bársonyos bor, hosszú lecsengéssel.

Összetétel:    50% kékfrankos,    15% cabernet sauvignon,            15 % merlot, 10% cabernet franc, 5% kadarka, 5% shirah

Alkohol: 13,5%vol

Savtartalom: 6,0g/l

Aranyérem, Magyarországi Németek Országos Borversenye, 2019

Prestige Wine Award, Vinum Bonum

Róla írták:

 Debreceni Borozó ősz/tél 88 pont

" Az izgalmas összetételű, 45% kékfrankos alapú bikavér különlegessége, hogy először került bele saját telepítésű syrah is. A kadarkával együtt még fűszeresebbé teszi a kortyot és az illatot is. Színe feketébe hajló mély rubin. Érdemes pörgetni poharunkban a bort, hogy az érett, telt fekete gyümölcsös, fás, fűszeres illat minél jobban kibontakozzon. A korty ennek megfelelően zamatos, izgalmas, sokrétű. Az egyik leghosszabban búcsúzó bikavér, igen elegáns tétel."


Bor és Piac:

"E mintában is a bíbor színárnyalat dominál, s ez a megjelenés kiváló összhangot adott a többi összetevővel. Nagyszerű, gazdag és komplex illat vezeti be kóstolást, ahol a gyümölcs karakter az uralkodó. Szép és élénk savak, és ugyancsak összetett ízek következnek; talán az egyensúly (tanninérzet) lehet majd még jobb némi további összesimulással."

Már nem rendelhető, a pincében korlátozott mennyiségben kóstolható. 
Bikavér, 2016

Az egységes szekszárdi palackba került ez a tételünk. Összetétele kadarka, kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot. Az öregtőkés kékfrankoson alapuló bor fűszerességét jellemzően a szekszárdi kadarka adja, a többi fajta pedig hozva saját jegyeit ,gyönyörűen egy komplex borrá alakítja. Másod és harmadtöltésű hordóban érlelődött. Szép gyümölcsös, nem túl magas sav és alkoholtartalommal.

Alkohol: 13,5% vol

Savtartalom: 5,7g/l

Már nem rendelhető, a pincében korlátozott mennyiségben kóstolható. 

Kadarka, 2017

Egy őshonos fajta itt a borvidéken, melyet nagy gonddal és szeretettel készítenek a borászok.

Különleges, egyedi és rendkívül érzékeny. Ez az évjárat kevés hordót kapott, vigyázva hogy a bor megőrizze a fajta különleges jegyeit. A fűszeressége nemcsak önmagában egyedi hanem a borvidék hírnevét öregbítő bikavér egyik alapjául is szolgál. Szekszárdi palackban forgalmazzuk, mely a közös összefogás eredményeként egy fajta minőségi garanciát is ad a fogyasztónak.

Alkohol: 13 % vol

Savtartalom: 6,6 g/l

Aranyérem, Magyarországi Németek Országos Borversenye, 2019

Már nem szállítjuk, csak helyben kóstolható!