Vörösborok

Cabernet Sauvignon hordóválogatás, 2018

A Nyéki-hegy kiváló adottságai és a 2018 évi időjárás is kedveztek az október végi szüretelésű cabernet sauvignonnak. A remek vörösbort különböző gyártójú 225 literes tölgyfahordókban érleltük 16 hónapon át,  (Európai Kádárok 45%, Budapest Kádárok 45% és a francia Seguin Moreau 10%) majd  2020. májusában került palackba. A feketeribizli, feketeszeder, meggy és kékáfonya hangsúlyos ízvilág még több hónapos palackos érlelés után éri el csúcsát.

Alkohol: 14,42

Sav: 5,4%

Aranyérem, VinAgora 2020Cabernet Sauvignon prémium, 2017 

A szőlőbirtok nagy részét ez a kedvelt szőlőfajta adja, amely kiválóan érzi magát a szekszárdi borvidéken. Másfél évnyi nagyhordós érlelés után került palackba.

Szép gyümölcsös illat, gazdag ízvilág, nagy test, hosszú utóíz, bársonyos tanninok. Mindezek együtt, elegánsan egy palackban, kiemelkedő élményt nyújtanak.

Alkohol: 15% vol

savtartalom: 5,5 g/l

Aranyérem, VinAgora 2020

Aranyérem, Bátaszéki Borverseny, 2019

Bátaszék város bora, 2019

Aranyérem, Magyarországi Németek Országos Borversenye, 20193333 cuvée

A három kedvelt világfajta, a Cabernet sauvignon, Cabernet Franc és Syrah házasításával jött létre.

Mindhárom tétel külön - külön fahordós érlelést kapott a palackozás előtt. Az évjáratnak köszönhetően egy könnyedebb ,lágyabb vörösbor került a palackba ,megtartva a piros bogyós gyümölcsökre jellemző aromákat.

Alkohol: 13% vol

Savtartalom: 5,4 g/lCabernet Franc prémium, 2017

Mélyvörös szín, fűszeres és gyümölcsös illat, hosszú telt korty. Elegáns, összetett bor, amit a barrique érlelés különleges zamatokkal ruházott fel. E nemes, jó tartású, izgalmas bort érdemes a pincénk mélyén jó sokáig elrejteni hogy a különleges alkalmakra elővehessük.

Alkohol: 14 % vol

Savtartalom: 5,9 g/l

Aranyérem, Szekszárdi Borverseny, 2019

Aranyérem, Magyarországi Németek Országos Borversenye, 2019
Syrah, 2017

Néhány éve fordult termőre ez az újonnan telepített szőlőfajtánk., mely fogyasztóink körében igen kedvelt fajta. Kiváló évjáratokban pincénk zászlós borának a Täuninger cuvéenek a fő alapja.

Színében rubin, a fajta különlegessége mind illatában és ízében is előbújik. Picit fűszeres, borsos, izgalmas, lendületes.

Alkohol: 13,5% vol

Savtartalom: 5,5g/l

Aranyérem, Szekszárdi Borverseny, 2019
Kékfrankos, 2017

A borvidék egyik meghatározó szőlőfajtája nálunk is kiemelt figyelemben részesül.

Gyümölcsös jegyei leginkább a meggyet hozzák előtérbe, feszes és élénk savszerkezete, különleges zamata mind a szekszárdi termőtalaj jellegzetességeire utal.

Alkohol: 13 % vol

Savtartalom: 6,5g/lMerlot, 2017

Mélyvörös szín, feketebogyós gyümölcsök jegyei illat és ízvilágában.

Bársonyosan gazdag, fűszere a hordó. Közepes test élénk savakkal, nagy potenciál áll előtte.

Alkohol: 14% vol

Savtartalom: 5,9 g/l

Aranyérem, Magyarországi Németek Országos Borversenye, 2019Cabernet Sauvignon, 2016

Ez az évjárat egy könnyedebb, lágyabb vörösbort kínál a poharunkba. Az első csavarzáras vörösborunk, így nemcsak a fiatalok, hanem a gasztronómia számára is könnyen elérhető.

A fás ízek kevésbé dominálnak, inkább a gyümölcsösség a meghatározó.

Alkohol: 13,5 % vol

Savtartalom: 5,5g/l 


Bikavér, 2017

Izgalmas összetételű bikavérünk különlegessége, hogy először került bele a saját telepítésű syrah szőlőnkből is. A kadarkával együtt még fűszeresebbé teszi a kortyot és az illatot is. Színe mély rubin, a kiválasztott fajták a palackban tartalmas és izgalmas borrá alakultak. Elegáns, bársonyos bor, hosszú lecsengéssel.

Összetétel:    50% kékfrankos,    15% cabernet sauvignon,            15 % merlot, 10% cabernet franc, 5% kadarka, 5% shirah

Alkohol: 13,5%vol

Savtartalom: 6,0g/l

Aranyérem, Magyarországi Németek Országos Borversenye, 2019
Bikavér, 2016

Az egységes szekszárdi palackba került ez a tételünk. Összetétele kadarka, kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot. Az öregtőkés kékfrankoson alapuló bor fűszerességét jellemzően a szekszárdi kadarka adja, a többi fajta pedig hozva saját jegyeit ,gyönyörűen egy komplex borrá alakítja. Másod és harmadtöltésű hordóban érlelődött. Szép gyümölcsös, nem túl magas sav és alkoholtartalommal.

Alkohol: 13,5% vol

Savtartalom: 5,7g/l

Már nem szállítjuk, csak helyben, illetve Budapesten a Palack  borbárban és a 0,75 bistroban kóstolható!

Kadarka, 2017

Egy őshonos fajta itt a borvidéken, melyet nagy gonddal és szeretettel készítenek a borászok.

Különleges, egyedi és rendkívül érzékeny. Ez az évjárat kevés hordót kapott, vigyázva hogy a bor megőrizze a fajta különleges jegyeit. A fűszeressége nemcsak önmagában egyedi hanem a borvidék hírnevét öregbítő bikavér egyik alapjául is szolgál. Szekszárdi palackban forgalmazzuk, mely a közös összefogás eredményeként egy fajta minőségi garanciát is ad a fogyasztónak.

Alkohol: 13 % vol

Savtartalom: 6,6 g/l

Aranyérem, Magyarországi Németek Országos Borversenye, 2019