Minőség és tradíció

A Garai Pincéről

2013-ban vásárolta a Garai család a kezdetben 1,5 hektár területet a Nyéki-hegyen. A szőlőterület részben régi telepítésű kékfrankosból, részben új telepítésű cabernet sauvignonból áll. A több mint 10 éves, számos borversenyen kiváló eredményeket elért hobbiborászkodás után végre lehetőség nyílt arra, hogy a kedvelt szekszárdi borvidéken, saját kézzel művelt szőlőterületről készíthessünk, saját készítésű borokat. A technológia és a pince mérete korlátozott mennyiség feldolgozását teszik lehetővé, így nálunk biztosan kézműves borok kerülnek előállításra. A környező borászatokkal egy borút kialakítását tervezzük. Hosszú távú célunk is a minőségi kézműves bor előállítása, a szekszárdi borvidék jó hírnevének öregbítése. Évről-évre növeljük a saját művelésű szőlőterületünket a szomszédos parcellák felvásárlásával. A syrah, merlot fajták mellett 2020-ban cabernet franc és kékfrankos szőlőket telepítettünk. Célunk egy 5 hektáros birtokméret elérése.

Fejlesztéseink

2014-ben egy LEADER pályázat keretében támogatást nyertünk a présház felújítására, borászat fejlesztésére, vendéglátás elősegítésére. Az 1883-ban épült sárközi présház mellé egy, a tájba illő borteraszt alakítottunk ki, amely kisebb baráti társaságok, de akár nagyobb csoportok fogadására is alkalmas. 2018-ban egy 30 méter hosszúságú új pinceágat építettünk. Saját művelésű szőlőnk mellett a borvidék más településeiről is vásárolunk jó minőségű szőlőt. Így jelenleg a következő fajták találhatóak meg kínálatunkban: kékfrankos, cabernet savignon, cabernet franc, merlot, kadarka, olaszrizling, zöld veltelini.

Galéria