Minőség és tradíció

A Garai Pincéről

2013-ban vásárolta a Garai család ezt a közel 1,5 hektár területet a Nyéki-hegyen. A szőlőterület részben régi telepítésű kékfrankosból, részben új telepítésű Cabernet Sauvignonból áll. A több mint 10 éves, számos borversenyen kiváló eredményeket elért hobbiborászkodás után végre lehetőség nyílt arra, hogy a kedvelt szekszárdi borvidéken, saját kézzel művelt szőlőterületről készíthessünk, saját készítésű borokat. A technológia és a pince mérete korlátozott mennyiség feldolgozását teszik lehetővé, így nálunk biztosan kézműves borok kerülnek előállításra. A környező borászatokkal egy borút kialakítását tervezzük. Hosszú távú célunk is a minőségi kézműves bor előállítása, a szekszárdi borvidék jó hírnevének öregbítése. 

Fejlesztéseink

2014-ben egy LEADER pályázat keretében támogatást nyertünk a présház felújítására, borászat fejlesztésére, vendéglátás elősegítésére. Az 1883-ban épült sárközi présház mellé egy, a tájba illő borteraszt alakítottunk ki, amely kisebb baráti társaságok, de akár nagyobb csoportok fogadására is alkalmas. Saját művelésű szőlőnk mellett a borvidék más településeiről is vásárolunk jó minőségű szőlőt. Így jelenleg a következő fajták találhatóak meg kínálatunkban: Kékfrankos, Cabernet Savignon, Cabernet Franc, Merlot, Kadarka, Olaszrizling, Zöld Veltelini. 2015-ben Syrah szőlőt telepítettünk egy kisebb területre, amely nagyon szépen hajt, reményeink szerint a védjegyünkké vált Täuninger cuveé egyik összetevőjeként néhány év múlva kiváló bort készíthetünk belőle.

Galéria