Fehérborok

Irsai Olivér, 2022

Családi pincénk fiatal borásza, Ákos hozta be a pincészet életébe az üde, fűszeres, karakteres fehérborokat.

Irsai Olivérje a Magyarországi Újborok Versenyén előkelő helyen szerepelt. 

Mind illatában, mind ízében erősen fűszeres, gyümölcsös, igen népszerű tételünk.

Alkohol: 11,5% vol

savtartalom: 5,6 g/l

Chardonnay, 2022


Üde illatú, ízében a piros alma, a körte és az őszibarack ízvilágát idézi. Halak, szárnyasok, gombaételek méltó kísérője. 

Alkohol: 12,5% vol

savtartalom: 6,5 g/l

Chardonnay 2022, hordós

Ez a különleges tételünk a közelmúltban került palackba. A szeptember közepén szüretelt szőlő acéltartályos erjesztés után 6 hónapig 225 literes új light és médium Európai Kádárok hordókban érlelődtek. Illatában az érett trópusi gyümölcsök, a mézes sárga virágok és a vanília mind előkerülnek. Ízében is előkerül a barack és maracuja,  miközben csak finoman járja át a fa. Kerek harmonikus savszerkezet, elegáns hordóhasználat jellemzi. A korty gyönyörűen telt és komplex. Méltón került be zöld burgundi üvegbe parafadugóval zárva. 

alkohol: 12,5 %

sav: 6,4 g/l  
Olaszrizling, 2021, hordós


Akácos, bodzás és citrusos illatával, gyönyörű színével igazi különlegessége lehet egy könnyű vacsorának. Első hordós olaszrizlingünk 300 literes tölgyfahordóban érlelődött 12 hónapon át.

Alkohol: 12 %

sav: 5,7 g/l

Már nem rendelhető, csak a pincében kóstolható!

Zöldveltelini, 2022


Gyönyörű, tiszta illatában fellelhető a lime, grapefruit, enyhe herbális jegyekkel. A korty hozza a fajtajelleges veltelinis vonalat,  hosszan kitart a szájban az illatban megismert gyümölcsökkel váltakozva.


alkohol: 12 %

sav: 5,6 g/l  

 Tekintse meg vörös és roséborainkat is!